zaterdag 7 september 2013

Luchtige gluten vrije kaas stengels

Wat ik heel erg miste waren de kaas stengels van de plaatselijke bakker,
deze waren altijd heel erg luchtig en blijkbaar net als het onderstaande recept gemaakt!

Na wat zoeken en proberen ben ik bij dit recept uitgekomen die perfect werkt!
Het is voor 7 lekkere dikke kaas stengels.
Niet van duur bladerdeeg, maar gewoon van brood meel.
(Slimme bakker die bezuinigd).

























Wat heb je nodig.

250 gram Schär Brot-Mix B (of ander gluten vrij bloem)
(+ apart wat extra bloem om je handen niet te laten plakken)
4 gram suiker
8 gram bakpoeder
0,5 thee lepel zout
3 thee lepels paprika poeder
(eventueel beetje Italiaanse kruiden, zelf hou ik hier niet zo van)
250 Milliliter heet water
1 eetlepel olijf olie
130 zakje geraspte kaas (jong belegen/belegen of oud)
(+ apart wat extra om op de stengels te doen)

Doe het meel, suiker, bakpoeder, zout, paprika poeder, (Italiaanse kruiden)
in een grote kom en roer het goed door elkaar.

Voeg vervolgens het hete water en de olie toe en mix dit tot een deeg met een mixer.
Voeg vervolgens 130 gram van de geraspte kaas toe en mix het deeg nogmaals met de mixer.

Doe wat bloem op je handen en op je werk oppervlakte en maak een bal van het deeg,
verdeel dit vervolgens in 7 gelijke delen en rol deze vervolgens uit tot stengels.
Dit hoeft absoluut niet netjes, zolang het maar een beetje de vorm van een stengel heeft.

Leg de stengels op een bakplaat met bakpapier erop en doe vervolgens op elke stengel
nog wat extra geraspte kaas.

Bak ze vervolgens in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 15-20 minuten goud bruin.
Per oven kan de bak tijd verschillen, hou ze dus goed in de gaten.

Even af laten koelen en ze zijn klaar om op te eten!!

Zoals je op de foto kan zien zijn ze lekker luchtig en smeuïg.



Als je 7 stuks te veel vind, kan je voor je gaat bakken een aantal deeg stengels per stuk verpakken
in aluminium folie en dan in de vriezer gooien en de rest wel bakken.
Als je dan een stengel uit de vriezer alsnog wilt bakken eerst even
op de bakplaat met bakpapier laten ontdooien (20 min) en dan op de normale manier bakken.

Al afgebakken stengels kunnen natuurlijk ook prima in de vriezer,
laten ontdooien en eventueel even oppiepen in de magnetron (30 sec).

Eet smakelijk!

2 opmerkingen:

  1. Ik heb deze net gemaakt! De eerste lading was alleen na 25 minuten nog niet helemaal gaar. De tweede lading maar even langer in de oven laten. De smaak is wel heel erg lekker! De ongare vries ik denk ik in en als ik ze dan wil eten bak ik ze nog even af :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ohjee, ja elke oven is dan toch weer anders.
      gelukkig daarna wel gelukt!!
      ja de ongare kan je alsnog gewoon afbakken :)

      Verwijderen